Film en video

Spannende en inspirerende bedrijfsfilm laten maken?

Origin Media is specialist in het (snel) produceren van bedrijfsfilms, aftermovies en productfilms door heel Zeeland èn daarbuiten. Drone-opnames of timelapse video’s zijn twee prachtige tools die we hiervoor inzetten. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van bedrijfsfilms en video’s.

Drone-opnames zijn niet meer weg te denken in de bedrijfsfilm van tegenwoordig. Hiermee maak je scherpe opnames vanuit de lucht die een uniek kijkje geven op jouw bedrijf of evenement. Uiteraard hebben we de juiste certificaten (EU dronebewijzen A1/A3 + A2) en verzekeringen om veilig te kunnen vliegen.

Maar ook met timelapse video’s kun jij je bedrijf in the picture zetten. Met deze bijzondere techniek geef jij je klanten een kijkje achter de schermen.
Je klanten krijgen zo een goed beeld van jouw bedrijf en waar je voor staat. Door het gebruik van videobeelden kun jij je verhaal op een originele en creatieve manier vertellen.

Verschillende vormen van bedrijfsfilms en video's die wij leveren

Bedrijfsfilms
Productfilms
informatiefilms

Commercials
vlogs
Social media video's

Documentaires
Sponsorwerving
Campagnefilms

CASE #1

Bedrijfsfilm van Bouwbedrijf Rijk

Voor Bouwbedrijf Rijk produceerden we in 2021 een korte, persoonlijke bedrijfsfilm. In deze film hebben hebben wij vanuit verschillende perspectieven het bedrijf in beeld gebracht. Vanuit de werkplaats, de bouwplaats en het kantoor. Er zijn veel medewerkers in beeld, waardoor het een persoonlijke video is geworden. In de video kom je alles te weten wat Bouwbedrijf Rijk maakt en doet.

De mogelijkheden zijn eindeloos met video's en films

Met video’s en films kun je alle kanten op. Je kunt ze inzetten voor reclame en werving, maar ook om je klanten mee te nemen in de ontwikkeling van producten of bedrijfsprocessen. Of denk eens aan het werven van personeel. Bovendien kun je bedrijfsfilms en video’s ook heel goed gebruiken voor corporate branding. Op deze manier neem je je klanten mee in het verhaal achter je bedrijf.

Wij produceren voor verschillende bedrijven en winkels video’s, die gebruikt kunnen worden op de website. Onze video’s zijn ook heel makkelijk toe te passen op Facebook en andere social media. Uiteraard voor een Zeeuwse prijs.

Onze werkwijze

We maken al onze video’s op maat. Dat betekent dat we elk project beginnen met een goed gesprek met jou als opdrachtgever. We bespreken wat de wensen zijn, de mogelijkheden en het budget. Daarna gaan wij aan de slag met het maken van een script dat vervolgens in overleg met jou verder wordt ontwikkeld. Ook gaan we de opnames plannen en produceren. We zoeken de juiste locaties, de juiste personen, de juiste beelden en produceren op die manier een film die past bij jouw wensen en doelen. En dat alles natuurlijk binnen het afgesproken budget. We werken graag samen met onze klanten, want onze ervaring leert: des te beter de samenwerking, des te beter het resultaat.

CASE #2

TV-programma Natuurlijk

Voor Omroep Zeeland en in samenwerking met allerlei Zeeuwse natuurorganisaties o.a. met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Nationaal Park Oosterschelde en Stichting Landschapsbeheer Zeeland maken we het programma: Natuurlijk. In het programma laten we verschillende natuurgebieden in Zeeland zien. En dat is zoals je het nog nooit gezien hebt heel natuurlijk. 

Het programma Natuurlijk duurt een kleine tien minuten en was in de herfst van 2020 elke zondagavond te zien op Omroep Zeeland. Het programma kun je terug te kijken via de website van Omroep Zeeland en via de video hiernaast.

The most honest form of filmmaking
is to make a film for yourself.

Peter Jackson - Regisseur Lord of the Rings

Documtentaires en films

PRODUCTIE VAN LANGERE FILMS​

Naast het produceren van bedrijfsfilms en aftermovies, maken wij ook langere films. Denk aan documentaires, instructievideo’s en informatiefilms. Regelmatig produceren we ook (historische) scènes, zowel fictie (film, re-enactment, historische verfilmingen) als non-fictie (interviews, documentaires, reportages). Ook maken we één keer per jaar een documentaire in eigen beheer. Meestal gaat deze documentaire over een interessant onderwerp uit de geschiedenis. De laatste documentaire die wij produceerden was ‘Soldaat zonder wapen’.

CASE #3

Mini-documentaire toekomst Hedwige-Prosperpolder-

We werkten nauw samen met onderzoekers Jim van Belzen en Johan van de Koppel van het NIOZ en Universiteit Antwerpen om deze film te maken. Zij deden 4 jaar onderzoek naar de Hedwige-Prosperpolder. Het resultaat hebben we vertaald naar een mooie film met prachtige natuurbeelden uit Zeeland. De film laat zien hoe de toekomst van deze te ontpolderen gebieden eruit gaat zien. 

Drone opnames

Het maken van dronebeelden, opnames vanuit de lucht, is niet meer weg te denken. De dronepiloot, Klaas van de Ketterij van Origin Media, is in het bezit van de benodigde EU dronebewijzen A1/A3 + A2, een drone-opleiding, jaren vliegervaring en een verzekering. Er worden bijna altijd dronebeelden toegepast in onze bedrijfsfilms en informatievideo’s.
Bekijk hier meer informatie en voorbeelden.

Timelapse opnames

Ook de timelapse is een recente tool in onze gereedschapskist. Een timelapse maak je door een camera gedurende een langere periode opnames te laten maken vanaf eenzelfde punt. Vervolgens worden alle beelden achter elkaar gezet en versneld afgespeeld. Dit geeft een grappig effect. Zo kun je bijvoorbeeld op een unieke manier een bouwproject laten zien ‘groeien’. We gebruiken timelapse-opnames voor veel van onze projecten!

CASE #4

Korte video voor Tennet

Voor Tennet hebben we in 2021 op beeld vastgelegd hoe een hoogspanningsmast werd geplaatst. Het is een korte en krachtige video geworden. De duidelijke video laat zien hoe dit proces gaat. De video bevat o.a. drone beelden. 

Nog een paar voorbeelden van mooie media-opdrachten

Klaas-van-de-Ketterij-Eigenaar-Origin-Media

Vrijblijvend kennismaken?
We luisteren graag naar jouw idee!

Klaas van de Ketterij

Eigenaar en filmwizzard