Credits: 
  • Productie: Leen Schouls en Klaas van de Ketterij
  • Regie: Klaas van de Ketterij en Rinke Slump
  • Camera en montage: Rinke Slump 

Zeeuwse Documentaire Stichting

Documentaire: De Franse slag in Zeeland

De tweede documentaire van de Zeeuwse Documentaire Stichting gaat over het begin van de Tweede Wereldoorlog. De film begint met het gesteggel van de Nederlandse en Franse overheid over de verdediging tegen een mogelijke inval van de Duitsers. De film zoomt in op de slag in Walcheren en Zuid-Beveland en dan vooral op de Franse soldaten die hier vochten en gesneuveld zijn. Aan het woord komen verschillende experts die iets vertellen over de politieke situatie, over de militaire voorbereidingen en de strijd. Om de documentaire aan te kleden zullen er delen, anekdotes en verhalen worden verfilmd.

Inmiddels is de documentaire in première gegaan op 12 september om 11 uur, tijdens Film by the Sea 2015 in Cinecity in Vlissingen. Een zeer succesvol feestje, want er was een uitverkochte zaal van 200 mensen. De film is op dvd verkrijgbaar en te bestellen via www.zeeuwsedocumentaire.nl/bestellen

Origin Media Venture is initiatiefnemer en creatief partner van de Zeeuwse Documentaire Stichting en is nauw betrokken bij al hun projecten. Voor dit project deden we onder andere de regie, productie en vormgeving van het drukwerk.

Voor deze documentaire is ook de Franse Herdenkingsplechtigheid in Kapelle 2015 gedocumenteerd. Bekijk hier het videoverslag!

Credits:
  • Productie: Leen Schouls en Klaas van de Ketterij
  • Regie: Klaas van de Ketterij en Rinke Slump
  • Camera en montage: Rinke Slump