Groot succes documentaire Middelburg 800

Datum: 
24 oktober 2017
Categorie: 
Documentaire

Op 28 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht ging de documentaire Middelburg 800 van de Zeeuwse Documentaire Stichting in première. Alleen die dag was de film gratis te bezoeken bij Cinema Middelburg. De film draait al een paar weken voor uitverkochte zalen.

Middelburg 800: de film
Origin Media Venture produceerde samen met Mighty Impulse Media voor de Zeeuwse Documentaire Stichting een korte film (40 min.) over de geschiedenis van 800 jaar Middelburg. Verschillende experts worden geïnterviewd door presentator Peter Sijnke. Opvallend zijn vooral de re-enactment scenes. Hierin worden een aantal typische historische taferelen nagespeeld door acteurs en figuranten. Meer dan 100 mensen, een paard, hond en kippen hebben een bijdrage geleverd in deze scenes. Er is gefilmd op de Vismarkt, in de Kuiperspoort, de Abdij en het Oude Stadhuis, maar ook bij de stoomtrein in Goes. ‘We willen de geschiedenis echt tot leven laten komen,’ vertelt producent Klaas van de Ketterij. ‘En dat is gelukt. Je waant je terug in de tijd.’

Vertoningen bij Cinema Middelburg
Voor de vele figuranten en vrijwillige medewerkers die de afgelopen maanden hun bijdrage hebben geleverd wordt op 26 oktober een (gesloten) voorpremière gegeven.  Voor de gratis première op 28 oktober kun je tickets reserveren via de website van de cinema. Zo ook voor de vertoningen die daarna volgen. Nog tot en met 5 november is de film regelmatig bij de cinema te zien.

Op DVD
De documentaire zal na de première ook te koop zijn op DVD. Ga hiervoor naar de webwinkel op de website van de Zeeuwse Documentaire Stichting.